Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2014. december 31., szerda

2014. június 28., szombat

Hideg meggyleves

Meleg nyári napokon jól tud esni egy hideg  gyümölcsleves....nálunk ez legtöbbször meggyből készül, mindenkinek ez a kedvence. Arról nem is beszélve, hogy nagyon gyorsan elkészíthető, csak arra figyeljünk, hogy előző nap főzzük meg. Két okból:egyrészt, hogy lehűljön, másrészt, hogy kellőképpen összeérjenek az ízek. Amikor elkészül, nekem szinte sosem ízlik, mindig ízetlennek érzem...pedig mindig alaposan fűszerezek. Aztán másnap.....isteni finom.

Hozzávalók:

50 dkg meggy
1 l víz
1 cs.vaniliás pudingpor
Fahéj
Őrölt szegfűszeg
Cukor ízlés szerint

A tálaláshoz:

Kávétejszín

Elkészítése:


A meggyet a vízben feltesszük főni. Ízlés szerint fahéjat, őrölt szegfűszeget és cukrot adunk hozzá.

A pudingport kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd amikor forr a leves,  folyamatas kevergetés mellett belekeverjük.

Kb 5 percig főzzük tovább, szükség szerint ízesítjük még a fűszerekkel.

Tálaláskor kávétejszínt adunk hozzá.



2014. június 1., vasárnap

Petrezselymes újburgonya

Gyerekkorom egyik kedvenc krumplikörete, a nagymamám készítette mindig, csak nála ettünk ilyet, mert ennek az a lényege, hogy csak apró újkrumplit használjunk és ne vágjuk el...és ehhez csak a mamának volt türelme,és elkészítette nekünk mert imádtuk...:-) 

Hozzávalók:

50 dkg apró újkrumpli
1 dl olaj
1 csokor apróra vágott friss petrezselyem

Elkészítése:

Az apró krumplikról lekaparjuk a héját, jó pepecselős és időigényes meló, de higgyétek el, megéri bajlódni vele, mert nagyon finom...:-) 

Megsózzuk, majd fedő alatt olajban puhára pároljuk. Akkor jó, ha megpirult. Ekkor megszórjuk aprított petrezselyemmel.