Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. augusztus 6., kedd

Paradicsom saláta

Amíg mások a főétel mellé szoktak salátát enni, nálam ez inkább köret helyett működik....és ha már saláta, akkor az abszolút favorit a paradicsom saláta...

Hihetetlenül gyorsan elkészíthető, és roppant mód egészséges.

Hozzávalók:

6 db nagyobb paradicsom
10 db olíva bogyó
1 gerezd fokhagyma
1-1 csokor friss oregánó és bazsalikom
1 teáskanál borecet
1 kávéskanál cukor

Elkészítése:


A kockára vágott paradicsomot és az olíva bogyót egy tálba tesszük. Beledobjuk a zúzott fokhagymát, a felaprított zöldfűszereket, majd a borecetet és a cukrot. Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük egy-két órára, hogy lehűljön és összeérjenek az ízek.




Uborka saláta

Nagyon kevés helyen készítik el így az uborka salátát, ahogy mi szoktuk, de hozzánk ez az ízvilág áll a legközelebb.

Hozzávalók:

2 db kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
2 cl 20%-os ételecet
6 db édesítő tabletta
2 cl víz
 Kis dobozos tejföl fele
Őrölt paprika
Bors

Elkészítés:

Az uborkát meghámozzuk, uborkareszelővel lereszeljük, megsózzuk. Hagyjuk állni, amíg levet enged. Ezután jól kicsavarjuk, majd belezúzzuk a fokhagymát.
Az édesítő tablettát feloldjuk az ecetben,hozzáöntjük a vizet, ráöntjük az ubira. Összekeverjük a tejföllel, majd a tetejére szórunk őrölt paprikát, ill. frissen őrölt fekete borsot.

Én jó előre el szoktam ezt készíteni, hűtőbe teszem, és mire asztalra kerül, jól összeérnek az ízek…nagyon finom…:-)


                               

Krumplis tészta uborka salátával

Finom, olcsó, laktató főètele akár a rohanós hétköznapoknak is. Igazi remek fogás a magyaros konyhát kedvelőknek, azt azonban be kell látni, hogy elengedhetetlen " tartozéka" az uborka  valamelyik savanyított változata: legyen szó salátáról, kovászos-, vagy csak sima savanyú uborkáról...én ma uborka salátával tálalom...

Hozzávalók:

5 db nagyobb  krumpli
3 fej/1 nagy fej vöröshagyma
4 evőkanál őrölt paprika
Só ízlés szerint
étolaj
25 dkg fodros nagykocka tészta

Elkészítés:

A krumplit és a hagymát meghámozzuk, kockára vágjuk.  A hagymát megsózzuk, kevés olajon megdinszteljük, rászórjuk az őrölt paprikát, beletesszük a krumplit, majd annyi vízzel engedjük fel, hogy az ellepje a krumplit. Ha a krumpli megpuhult kész az alap.


Kifőzzük a tésztát, de nem keverjük bele az alapba, csak közvetlenül evés előtt, így nem szívja fel a szaftot a tészta, és nem lesz száraz.