Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. augusztus 6., kedd

Tojásos cukkini csízió sajtkockákkal

Pár napja hallottam erről az ételről. Nagyon kíváncsivá tett, mert mindenféle formában szeretem a cukkinit.

Villámgyorsan elkészíthető, könnyű, isteni finom nyári vacsora.

Hozzávalók:

1 db cukkini
1 fej hagyma
2 evőkanál olaj
2 egész tojás
Só ízlés szerint
Csízió sajt

Elkészítése:

A cukkinit és a hagymát az aprítógép tökgyalus reszelőjével lereszeljük, besózzuk, hagyjuk állni 5-10 percet, amíg levet enged, majd kifacsarjuk. Kevés olajon ,puhára pároljuk. 

A felvert tojásba bedobjuk a kockázott sajtot, és az immáron puhára párolt cukkinire öntjük. Addig főzzük tovább, amíg a tojás is megfő.


Paradicsom saláta

Amíg mások a főétel mellé szoktak salátát enni, nálam ez inkább köret helyett működik....és ha már saláta, akkor az abszolút favorit a paradicsom saláta...

Hihetetlenül gyorsan elkészíthető, és roppant mód egészséges.

Hozzávalók:

6 db nagyobb paradicsom
10 db olíva bogyó
1 gerezd fokhagyma
1-1 csokor friss oregánó és bazsalikom
1 teáskanál borecet
1 kávéskanál cukor

Elkészítése:


A kockára vágott paradicsomot és az olíva bogyót egy tálba tesszük. Beledobjuk a zúzott fokhagymát, a felaprított zöldfűszereket, majd a borecetet és a cukrot. Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük egy-két órára, hogy lehűljön és összeérjenek az ízek.




Uborka saláta

Nagyon kevés helyen készítik el így az uborka salátát, ahogy mi szoktuk, de hozzánk ez az ízvilág áll a legközelebb.

Hozzávalók:

2 db kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
2 cl 20%-os ételecet
6 db édesítő tabletta
2 cl víz
 Kis dobozos tejföl fele
Őrölt paprika
Bors

Elkészítés:

Az uborkát meghámozzuk, uborkareszelővel lereszeljük, megsózzuk. Hagyjuk állni, amíg levet enged. Ezután jól kicsavarjuk, majd belezúzzuk a fokhagymát.
Az édesítő tablettát feloldjuk az ecetben,hozzáöntjük a vizet, ráöntjük az ubira. Összekeverjük a tejföllel, majd a tetejére szórunk őrölt paprikát, ill. frissen őrölt fekete borsot.

Én jó előre el szoktam ezt készíteni, hűtőbe teszem, és mire asztalra kerül, jól összeérnek az ízek…nagyon finom…:-)