Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. október 21., hétfő

Savanyú cékla

Egészséges, vitamindús és nagyon finom egyik kedvenc salátánk...nemcsak húsételek mellé kiváló savanyúság, hanem esti nasinak is remek...csoki helyett...:-) 

Hozzávalók:

1 kg cékla
1 dl 20%-os ecet
4 dl víz
25 szem édesítő tabletta

Elkészítése:


A céklákat jó alaposan megmossuk, kicsit megböködjük, majd alufóliába tekerjük. 200 fokos sütőben puhára sütjük. 

Amikor megpuhult, meghámozzuk, karikára vágjuk. Az ecetes vízben felolvasztjuk az édesítő tablettát és nyakon öntjük vele a cékla szeleteket.

Hűtőben tároljuk.


2013. október 20., vasárnap

Ünnepi tarja

Ez az a fajta főétel, amit általában valamilyen események, vagy vendégség alkalmával szoktunk készíteni, és kivétel nélkül minden alkalommal viharos sikert arat...érdemes kirpróbálni, garantált a siker vele....:-) 

Isteni finom, omlós, szaftos...

Hozzávalók:

1 kg tarja szeletelve
4 ek liszt
1 kk őrölt piros paprika

A páchoz:


1 ek bors
2 ek mustár
1 ek vegeta
Fél tubus piros arany
1 dl olaj
Fél csomag fokhagyma granulátum

A sütéshez:

Olaj

Elkészítése:


A sütés előtti este bepácoljuk a húst. A pác hozzávalóit összekeverjük. A  hússzeletek mindkét oldalát bekenjük vele, és folpackkal letakarva pihentetjük egy éjszakát.

Másnap a szeleteket egyenként paprikás lisztben megforgatjuk, és bő, forró olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük.

Tepsibe tesszük, és annyi vizet öntünk alá, hogy félig lepje el a húsokat. Alufóliával lefedjük és 200 fokos sütőben omlósra sütjük.

Rizzsel tálaljuk.


2013. október 19., szombat

Diétás párolt káposzta

Közelít a hideg, a tél, ami nálam egyet jelent a káposzta szezon kezdetével...bármilyen formában szeretem, és elég gyakori köretté válik ebben az évszakban a vacsoraasztalunkon.

A párolt káposzta minden húsételhez remek köret, nagyon finom, és abszolút diétás...:-) 

Hozzávalók:

1 fej kápaszta
1 fej vöröshagyma
1 alma
15 szem édesítő tabletta /ízlés szereint több-kevesebb/
Olaj
1 ek ecet
1 tk só

Elkészítése:

A káposztát és a hagymát legyaluljuk, az almát vékony szeletekre vágjuk, hozzáadjuk az almát, sózzuk, édesítjük, kevés olajon kb 2 dl vízzel közepes lángon időnként megkeverve puhára pároljuk.

Amikor megpuhult, ecettel ízesítjük.