Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. október 22., kedd

Almaszósz pirított darával

Ma nem kellett ebédet főznöm, mondván, hogy maradt még ebédre való...igen ám, de aztán eszembe jutott, hogy a kisfiamnak frissen főtt kaját kéne adjak...és már majdnem dél volt...hát ezt jól elszúrtam, de aztán eszembe jutott az almaszósz pirított darával...nagyon gyorsan kész, és imádja is a nagyfiú...:-) 

Aztán, ahogy etettem, úgy megkívántam, hogy arra gondoltam, csinálok magamnak desszert gyanánt...

A következő recept egy személyre szabott, inkább csak nasinak való.:-) 

Hozzávalók:

A szószhoz:

2 kisebb alma
1 ek cukor
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 dl  víz
Kicsi citromlé
25 g margarin
2 tk liszt
Csipet fahéj

A pirított darához:

1 ek olaj
2 ek búzadara
Csipet só
30 ml víz

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítotjuk, szeletekre vágjuk. Felöntjük a vízzel, megszórjuk cukorral és őrölt szegfűszeggel. Puhára főzzük.

Amikor megpuhult, kicsi citromlét adunk hozzá. Elkészítjük a rántást. A margarint felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, és besűrűsítjük vele az almaszószt. Tetejére fahéjat szórunk.

Az olajat felforrósítjuk, belekeverjük a darát, és a sót. Amikor pirul beleöntjük a vizet. Folyamatosan kevergetjük még pár percig, én úgy szeretem, ha jó ropogós...:-) 


2013. október 21., hétfő

Savanyú cékla

Egészséges, vitamindús és nagyon finom egyik kedvenc salátánk...nemcsak húsételek mellé kiváló savanyúság, hanem esti nasinak is remek...csoki helyett...:-) 

Hozzávalók:

1 kg cékla
1 dl 20%-os ecet
4 dl víz
25 szem édesítő tabletta

Elkészítése:


A céklákat jó alaposan megmossuk, kicsit megböködjük, majd alufóliába tekerjük. 200 fokos sütőben puhára sütjük. 

Amikor megpuhult, meghámozzuk, karikára vágjuk. Az ecetes vízben felolvasztjuk az édesítő tablettát és nyakon öntjük vele a cékla szeleteket.

Hűtőben tároljuk.


2013. október 20., vasárnap

Ünnepi tarja

Ez az a fajta főétel, amit általában valamilyen események, vagy vendégség alkalmával szoktunk készíteni, és kivétel nélkül minden alkalommal viharos sikert arat...érdemes kirpróbálni, garantált a siker vele....:-) 

Isteni finom, omlós, szaftos...

Hozzávalók:

1 kg tarja szeletelve
4 ek liszt
1 kk őrölt piros paprika

A páchoz:


1 ek bors
2 ek mustár
1 ek vegeta
Fél tubus piros arany
1 dl olaj
Fél csomag fokhagyma granulátum

A sütéshez:

Olaj

Elkészítése:


A sütés előtti este bepácoljuk a húst. A pác hozzávalóit összekeverjük. A  hússzeletek mindkét oldalát bekenjük vele, és folpackkal letakarva pihentetjük egy éjszakát.

Másnap a szeleteket egyenként paprikás lisztben megforgatjuk, és bő, forró olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük.

Tepsibe tesszük, és annyi vizet öntünk alá, hogy félig lepje el a húsokat. Alufóliával lefedjük és 200 fokos sütőben omlósra sütjük.

Rizzsel tálaljuk.