Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2014. április 13., vasárnap

Fokhagymás sovány kacsamáj

Nagyon gyakran kerül ez nálunk terítékre, bármilyen májból készíthető, legtöbbször sovány kacsamájból, mint ezúttal is, de sütöttünk már csirke vagy sertés májból is.....:-) 

A recept anyukámtól származik, ő erős őrölt paprikával szokta csinálni, most a gyerekek miatt vegyesen készítem, egy részét édes paprikából...:-) 

Hozzávalók:

1 kg csirkemáj
Liszt
Olaj a sütéshez
1 fej fokhagyma
1 ek őrölt paprika

Elkészítése:

A májat megforgatjuk lisztben, majd bő forró olajban alacsony lángon megsütjük.

Az olajba, amiben sült a máj, belezúzzuk a fokhagymát, beleszórjuk a paprikát, és megforgatjuk benne a májat. Tálalásig benne is hagyjuk.



2014. április 12., szombat

Fűszeres sült camambert

Bevásárlás közben ránéztem a camambert sajtra, és eszembe jutott, milyen régen is készítettem sült sajtot....és mivel nagyon szeretjük a kislányommal, így mindjárt dupla adagot sütöttem. 

Nagyon egyszerű elkészíteni, gyorsan kész és nagyon finom...csak ajánlani tudom mindenkinek!!:-) 

Hozzávalók: 1 főre

1 camambert
Kakukkfű
Oregánó
Frissen őrölt fekete bors
1 gerezd fokhagyma
Chili fűszerolaj
Oliva olaj

Elkészítése:

Egy nagyobb darab alufóliára kevés oliva olajat csurgatunk. Rátesszük a camambert sajtot. Mindkét oldalát sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint. Aki szereti, chilis olajat permetezhet rá, nagyon finom lesz tőle. 

Késsel 4-5 helyen bemetszük a sajt tetejét. Ahány metszést ejtünk rajra, annyj felé vágjuk a fokhagymát és a megtűzdeljük  vele a sajtot a vágásokba.

Az alufólia 4 csücskét összefogjuk, batyut formázunk belőle. 200 fokos sütőben 20 percig sütjük.


2014. április 10., csütörtök

Fejes saláta, mint saláta....csak, mert szeretem

...olyannyira, hogy az ősszel ültettünk egy csomó palántát abba a pár négyzetméteres kis kertecskénkbe...és íme, ilyen szépre nőttek. Már nagyon vártam, hogy lehessen szedni, nem tudok betellni vele...:-) 

Ezúttal vacsorára a fasírt mellé készítettem köretnek...:-) 


Hozzávalók:

1 fej saláta
4 cl 10%-os ecet
2 dl víz
12 szem édesítő tabletta

Elkészítése:

A salátát leveleire tépkedjük, jó alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, tálba tesszük.

Az ecetben feloldjuk az édesítőt, hozzáöntjük a vizet, meglocsoljuk vele a salátát.