Meleg nyári napokon jól tud esni egy hideg gyümölcsleves....nálunk ez legtöbbször meggyből készül, mindenkinek ez a kedvence. Arról nem is beszélve, hogy nagyon gyorsan elkészíthető, csak arra figyeljünk, hogy előző nap főzzük meg. Két okból:egyrészt, hogy lehűljön, másrészt, hogy kellőképpen összeérjenek az ízek. Amikor elkészül, nekem szinte sosem ízlik, mindig ízetlennek érzem...pedig mindig alaposan fűszerezek. Aztán másnap.....isteni finom.
Hozzávalók:
50 dkg meggy
1 l víz
1 cs.vaniliás pudingpor
Fahéj
Őrölt szegfűszeg
Cukor ízlés szerint
A tálaláshoz:
Kávétejszín
Elkészítése:
A meggyet a vízben feltesszük főni. Ízlés szerint fahéjat, őrölt szegfűszeget és cukrot adunk hozzá.
A pudingport kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd amikor forr a leves, folyamatas kevergetés mellett belekeverjük.
Kb 5 percig főzzük tovább, szükség szerint ízesítjük még a fűszerekkel.
Tálaláskor kávétejszínt adunk hozzá.