Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. szeptember 18., szerda

Fejtettbab leves

Kaptunk a déditől egy zacskó fagyasztott fejtett babot múlt héten, úgyhogy ennek örömére már ma meg is főztem egy jó nagy fazékkal...úgy szeretjük, ha jó sűrű, tartalmas. Annyira, hogy nálunk ez már csak egytálételként fut, mert utána már senkinek sem kellene főétel...max. valami kelt tészta...:-) és persze abban sem volt hiány...:-) 

Hozzávalók:

80 dkg fejtett bab
4 sárgarépa 1 nagyobb petrezselyem gyökér
1 fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
2 ek őrölt piros paprika
1 paradicsom
Só, vegeta ízlés szerint
Kevés olaj
1 csokor friss petrezselyem

A csipetkéhez:
10 dkg liszt
1 tojás
Csipet só

Tálaláshoz:

Tejföl


Elkészítése:

A kockára vágott vöröshagymát, a karikára vágott sárgarépát, a petrezselymet és a babot kevés olajon pároljuk, megsózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ha engedett egy kevés levet, levesszük a tűzről, és beletesszük az őrölt paprikát, felengedjük vízzel, és közepes lángon puhára főzzük. Vegetával ízesítjük.

Amíg megpuhul, meggyúrhatjuk és elcsípkedhetjük a tésztát.

Ha a bab és a zöldség is elég puha, beledobjuk a csipetkét, és már csak addig főzzük tovább, amíg mind feljön a tetejére. A legvégén szórjuk rá az aprított petrezselymet.

Tálalásnál, aki szereti tehet bele tejfölt...




Megjegyzés küldése