Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. szeptember 27., péntek

Paprikás krumpli

Nem hinném, hogy van olyan magyar ember, aki ne ismerné, és nem evett volna paprikás krumplit...:-) Villámgyorsan, egyszerűen elkészíthető, nagyon kedvelt igazi magyar étel...Igaz ugyan, hogy ezt is, mint minden mást számtalan féleképpen el lehet készíteni, mi a kevésbé zsíros variációt szeretjük...:-) 

Az igazi jó paprikás krumpli titka véleményem szerint a megfelelő mennyiségű hagymán, amitől jó sűrű szaftja lesz, valamint a füstölt kolbász karikákon múlik. Nekünk most épp nincs itthon füstölt kolbász, így lecsókolbásszal helyettesítem, de füstölt virslivel is pótolható...ámde ezekkel közel sem olyan finom...

Hozzávalók:

6-8 szem krumpli
2 nagy fej vöröshagyma
2 ek őrölt piros paprika
1 szál füstölt kolbász/lecsókolbásszal, virslivel helyettesíthető
Olaj
Só, vegeta ízlés szerint

Elkészítése:

A kockára vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, levesszük a tűzről, és belekeverjük az őrölt paprikát, felöntjük kevés vízzel, majd mehet vissza a tűzre. Kicsit besűrűsítjük, és beletesszük a hasábra vágott krumplit. Annyi vizet adunk hozzá, hogy épp csak ellepje a krumplit.

Közepes lángon addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Ekkor beledobjuk a karikára vágott kolbászt. Nagyobb lángra kapcsoljuk, és pár perc után levehető a tűzről.


Nincsenek megjegyzések: