Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. július 10., szerda

Cukkini lepény kapros joghurtos öntettel

Napok óta gondolkodom azon, hogy mit is készítsek a hűtőben lapuló 2 db cukkiniből...elkezdtem hát nézegetni a neten a cukkinis recepteket, aztán magamban továbbfejlesztettem, és így született meg a mai cukkinis vacsi... Valami óriási ízharmónia...

Hozzávalók:

2 cukkini
1 kis pohár tejföl
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
friss petrezselyemzöld aprítva
bors
6-7 evőkanál liszt (amennyit felvesz)
1 kis doboz joghurt
kisebb csokor friss kapor

Elkészítése:

A cukkiniket megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ráütjük a tojást, beletesszük a tejfölt, a fokhagymát , petrezselyemzöldet, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.

Hozzáadjuk a lisztet, a cukkini nagyságától függően annyit, hogy ne legyen se folyós, se nagyon kemény. Összeforgatjuk, és a legvégén sózzuk.

Közben felhevítjük az olajat, evőkanállal tojásnyi nagyságúakat szaggatunk bele, kicsit lenyomkodjuk, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Elkészítjük az öntetet: joghurtba belekeverünk egy csipet sót, és az összevágott kaprot.








2 megjegyzés:

SzilviaA írta...

Ez nagyon jó ötlet!

Kriszta írta...

Próbáld ki, nagyon finom!!:)