Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. július 17., szerda

Pácolt sertéskockák rozmaringos krumplival

A mai ebédünk alapötletét onnan merítettem, hogy elkezdtem nézegetni a neten különböző gaszto oldalak fényképeit, amíg az egyiken megakadt a szemen egy pataki tálon...ekkor már biztos voltam benne, hogy a mai ebéd abban fog készülni, a kérdés csak az maradt, hogy mi, és hogyan...? De hamar összeállt a kép...:)

Hozzávalók:

0,5 kg sertés lapocka kockázva
fél evőkanál só

páchoz:

fél evőkanál vegeta
2 evőkanál mustár
2 evőkanál olaj
2 db friss babérlevél darabokra tépkedve
2 teáskanál só (ízlés szerint lehet több-kevesebb)
1 fej vöröshagyma
1 db paradicsom
2 teáskanál fokhagyma granulátum

körethez:

5 db krumpli hasábba vágva
1 szál friss rozmaring

Elkészítése:

Előző este besózzuk a húst, elkészítjük a pácot: a hozzávalókat összekeverjük, és bekenjük vele a húst. Beáztatjuk a pataki tálat.

Másnap beletesszük a húst a cseréptálba, és mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, egyenlőre a köret nélkül...

Fél óra elteltével betakarjuk a husikat a hasábkrumplikkal, megszórjuk apróra vágott rozmaring levelekkel, és a tetejét befedjük paradicsom karikákkal....mehet vissza a sütőbe...

Amikor megpuhult, erre további egy órát nyugodtan lehet számolni, akkor levesszük a tetőt róla, és még fél órát pirítjuk...:)





Nincsenek megjegyzések: