Ez az a kaja, amiből nálunk nem lehet eleget csinálni, többször próbálkoztam már egyre nagyobb adagokat készíteni, hogy maradjon másnapra is, de nem jártam sikerrel, legkésőbb estére mindig eltűnt...
1 kg krumpli
2 nagy fel hagyma
egy szál füstölt kolbász
kevés olaj
3 evőkanál őrölt piros paprika
só
egy evőkanálnyi ecet csípős ízek kedvelőinek cseresznye paprika
10 dkg lisztből + 1 tojásból csipetke
Elkészítése:
A hagymát kockára vágjuk, olajon megpirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt paprikát, beletesszük a kockára vágott krumplit, és felengedjük annyi vízzel, hogy az ellepje a krumplit.
Közepes lángon puhára főzzük, majd beledobjuk a füstölt kolbász szeleteket, és az időközben elkészített csipetkét. A legvégén jöhet bele az ecet. Ha a tészta feljött a tetejére már kész is.
Ez a fajta krumpli leves akkor a legjobb, ha régi krumpliból csináljuk, de megfelelő mennyiségű hagyma mellett újkrumpliból is tökéletesen besűrűsödik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése