Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. július 4., csütörtök

Fűszeres sült csirkecombok zöldséges rizzsel

A mai napom full tanácstalansággal kezdődött...megint senki nem osztotta meg velem az ebédre vonatkozó kívánságait, így aztán szemrevételezést tartottam a fagyasztóban...

A választásom egy csomag csirkecombra esett, és el kezdett körvonalazódni bennem a mai menü egyik fele...most már csak az volt a kérdés, hogy mi legyen hozzá a köret? Krumpli, vagy rizs? Mivel elég meleg van ma is, inkább a rizs mellett voksoltam.

Alapjáratban nem vagyok nagy rizs-evő, mert tùl száraz nekem, viszont ha zölséges változatban készítem el, ùgy kimondottan ízlik...

Összeállt hát a kép:

Fűszeres sült csirkecombok

Hozzávalók:

5db csirke felsőcomb
1 marék friss kakukkfű
1 szál friss rozmaring
1 paradicsom
 1 kis fej hagyma
5-6 gerezd fokhagyma

Bors
Olaj

Elkészítése:

A csirkecombokról leszedjük a bőrét, hosszába felvágjuk a húst a csont mentén,majd szétnyitjuk,hogy jól át tudjon sülni.
A kakukkfű leveleit rászórjuk a husikra, besózzuk, majd beletesszük őket egy teflon serpenyőbe. Rávágjuk karikára a hagymát, fokhagymát és a paradicsomot. A szál rozmaringot a tetejére tesszük. Meglocsoljuk egy kevés olajjal.  Ráteszünk egy fedőt, és mehet pár órára a hűtőbe.

Amíg ő ott aggódik, elkészítjük a zöldséges rizst.

Hozzávalók:

1 kis fej hagyma
1 db Tv paprika
1 db petrezselyem gyökér
1 db sárgarépa
1 db babérlevél
A csokor zeller zöldje
Kevés fokhagyma granulátum
1 pohár( 2 dl ) rizs
Kevés olaj


Elkészítése:

A hagymát,paprikát kockára, a répát és a petrezselymet nagyon vékony karikára vágjuk, megsózzuk,majd kevés olajon megpároljuk. Beletesszük a rizst, és tovább pároljuk kb 2 percig. Felöntjük 2-szer 2 dl vízzel. Figyelni kell az arányokra, mert ha kevesebb vizet adunk hozzá, nem lesz puha a rizs. Beledobjuk a babért és az összevágott zeller zöldjét.

Nagyon fontos, hogy innentől kezdve nem szabad megkeverni, mert leég!!!!! Ha elfőtte a levét, fedővel letakarjuk, és aggódni hagyjuk.

A köret elkészült...:-)



Kezdhetjük sütni a húst. Sütés előtt ráöntünk 1 dl vizet,majd gáztűzhelyen alacsony lángon puhára sütjük.

Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra.

Ha megpuhult a husi, áttesszük egy jénaiba, és a sütőben pirosra sütjük.





Nincsenek megjegyzések: