Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. szeptember 15., vasárnap

Íjászmester kedvence

Még bankos éveim hajnalán kaptam a melóhelyen egy recepteskönyvet csupa-csupa finomságos magyar receptekkel, Az Árpád-háztól az újkori magyar konyháig...ebben a könyvben találtam rá erre az isteni húsételre, amit azóta is rendszeresen elkészítek, és szinte azonnal a családom kedvencévé is vált...nem véletlenül...:-) 

Hozzávalók:

2 csirkemell
12 dkg vékony szelet húsos szalonna
1 közepes vöröshagyma
4 dkg liszt

A tésztához:

15 dkg liszt
2 dl sör
2 tojás
2 ek olaj
1 csapott mokkáskanál só

A sütéshez:

Olaj

Elkészítése:


A húst 2 centis kockákra, a szalonnàt, hagymát hasonló vastagságú szeletekre vágjuk. Váltakozva 4 saslikpálcára húzzuk úgy, hogy a végére hús kerüljön, majd lisztben meghempergetjük.

A tésztához a lisztet a sörrel, tojássárgájával és az olajjal simára keverjük, megsózzuk, a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.

A nyársat ebbe a masszába mártjuk, majd bő forró olajban megsütjük.


Megjegyzés küldése