Ma egy újrahasznosítési tippel érkeztem...volt a hűtőben egy gulyásos tányérnyi marhapörkölt. Ez a mennyiség kb egy főre lett volna elég, ezért hát úgy döntöttem, gulyást készítek belőle...Rém egyszerű, gyors és mindannyian jóllaktunk belőle...:-)
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
Kevés olaj
Só
Vegeta ízlés szerint
2 ek őrölt paprika
3-4 szem kockára vágott krumpli
1 tányér marhapörkölt
A csipetkéhez:
10 dkg liszt
1 tojás
Csipet só
Víz, amennyitől összeáll
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, a tűzről levesszük, és belekeverjük a piros paprikát. Felöntjük egy kevés vízzel, beledobjuk a krumplit és további annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Közepes lángon addig főzzük így, ameddig a krumpli megpuhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése