Biztosan lesznek páran, akik furcsán fognak nézni e recept láttán, de higgyék el, nagyon, de nagyon finom!! Mi legalább is nagyon szeretjük.
Ez is egy olyan kaja, ami "maradékból" készül. A székelykáposzta egy olyan kaja, amit nem lehet kis mennyiségben főzni, bár nálunk nem szokott túl hosszú életű lenni ez sem, így amikor főzünk, elveszünk belőle 30-40 dekányit, megy be a fagyra, és amikor gyors kaja kell, előkapjuk, és savanyú káposztás tészta lesz belőle...:-)
Hozzávalók:
Az alaphoz:
1 fej vöröshagyma
Kevés olaj
Só
1 púpos ek őrölt paprika
3 dl víz
A tésztához:
2 merőkanál liszt
2 tojás
Kevés só
Víz, amennyitől összeáll
Elkészítése:
Pörkölt alapot készítünk, azaz a kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a piros paprikát, majd felöntjük vízzel. Főzzük egy kicsit, amíg besűrűsödik, hozzákeverjük a káposztát. Levesszük a tűzről, közvetlenül ebéd előtt keverjük majd össze a tésztával.
A tésztát ugyanúgy készítjük el, mint a gyufatésztát, csak más technikával vágjuk fel. Miután egymásra tettük a tészta csíkokat, trapéz formákra vágjuk úgy, hogy egyet jobbra, egyet balra vágunk.
2 tojás
Kevés só
Víz, amennyitől összeáll
Elkészítése:
Pörkölt alapot készítünk, azaz a kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a piros paprikát, majd felöntjük vízzel. Főzzük egy kicsit, amíg besűrűsödik, hozzákeverjük a káposztát. Levesszük a tűzről, közvetlenül ebéd előtt keverjük majd össze a tésztával.
A tésztát ugyanúgy készítjük el, mint a gyufatésztát, csak más technikával vágjuk fel. Miután egymásra tettük a tészta csíkokat, trapéz formákra vágjuk úgy, hogy egyet jobbra, egyet balra vágunk.
Lobogó vízben kifőzzük. Közvetlenül evés előtt felmelegítjük a káposztát és belekeverjük a tésztát.
Jó sok borssal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése