Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2014. január 29., szerda

Vanilia pudingos derelye

Dorka egyik nap azzal jött haza, hogy pudingos derelye volt az ebéd az oviban....hmmm...kedvet kaptam. Igaz, ami igaz, nem szoktunk itthon ilyet csinálni, boltit meg aztán főleg nem veszünk, ki tudja mi mindennel pakolják tele. Így azon gondolkodtam első körben, hogy milyen legyen a tésztája...?

Ha sima tésztából csinálom, kétségtelenül egyszerűbb, ha krumplisból, azzal kicsit nagyobb macerát veszek a nyakamba, viszont sokkal finomabb..."b" verzió mellett döntöttem...és milyen jól tettem!!!! Nagyon, de nagyon finom lett!!!!

Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg krumpli 
25 dkg liszt
2 tk só
1 tojás

A töltelékhez:

1 cs.vaniliás puding
3 ek cukor
3 dl tej


A forgatáshoz:

20 dkg zsemlemorzsa
3 ek olaj
1 kk só


Elkészítése:

Először a tölteléknek való sűrű pudingot készítjük el. Egy tálkában összekeverjük a pudingport a cukorral és egy kevés tejjel. A többi tejet felforraljuk, majd belekeverjük a pudingos masszát. Addig főzzük, amíg jó sűrű lesz. Lehűtjük.

A kockára vágott krumplit enyhén sós vízben puhára főzzük, krumplinyomóval pépesítjük. Hozzáadjuk a sót, lisztet és a tojást, és összeállítjuk a tésztát. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 2-3 mm vastagra sodorjuk.

Az időközben kihűlt pudingból diónyi halmokat teszünk a tésztára egymástól 3-4 cm távolságra a tészta feléig. Ezután a másik felét ráhajtjuk. Derelyevágóval felkockázzuk. A kis derelyék széleit villával lenyomkodjuk

Lobogó vízben kifőzzük, ha mind feljött a víz tetejére, leszűrjük, és hideg folyóvízben átöblítjük.

Forró olajban megpirítjuk a zsemlemorzsát, beleforgatjuk a derelyéket.

Fahéjas cukorral tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: