Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2014. február 12., szerda

Gyors tarhonyás hús

Ismét egy újrahasznosítási ötletet hoztam...a hétvégén vaddisznó pörkölt volt az ebéd, a hozzá készített csipetke már elfogyott és a pöriből is csak kb egy tányérnyi maradt...kaját nem dobunk ki, tésztát ennyikéhez fölösleges gyúrni, maradt a tarhonyás vagy rizses hús alternatívája...az előbbi mellett döntöttem, azt valahogy jobban szeretem...:-) 

Hozzávalók:

1 tányérnyi maradék pörkölt
1 fej vöröshagyma
Kevés olaj
Pici só
1 csapott ek őrölt piros paprika
1 pohár (2dl) tarhonya
2 pohár víz (ugyanazzal a pohárral)

Elkészítése:

Először egy pörkölt alapot készítünk. A kockára vágott vöröshagymát megsózzuk picit, majd kevés olajon megpirítjuk. Levesszük a tűzről es belekeverjük a piros paprikát, felöntjük 1 pohár vízzel és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor hozzáöntjük a pörköltet és a maradék vizet. Felforraljuk és belekeverjük a tarhonyát.

Állandó kevergetés mellett lassú tűzön addig főzzük, amíg megdagad a tarhonya es majdnem teljesen puha lesz. Ha szükséges, kevés vizet apranként adhatunk hozzá. Amikor majdnem teljesen puha és a lé is kevés van rajta, lekapcsoljuk alatta a gázt és letakarjuk fedővel. Így magaba szívja a maradék levet és megpuhul.


Megjegyzés küldése