2013. augusztus 9., péntek

Patisszon fasírt zöldfűszeres mártogatóssal

Említettem már korábban, mekkora zöldség rajongó vagyok, így most, hogy nyár van, minden adandó alkalmat kihasználok, hogy a beérett zöldségeket frissen leszedve minél több lehetséges variációban elkészítsem.

Nagyon finom, könnyű, zsenge étel, nekem személy szerint jobban ízlik a fasírt ebben a formában, mint húsból.

Kaptunk a minap 2 patisszont, így ma őket teszem az asztalra fasírozott formájában...:-) 

Hozzávalók:

2 db patisszon
2 egész tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Só, bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem felaprítva
1 evőkanál szezámmag
Étolaj a sütéshez

A mártogatóshoz:

1 doboz natúr joghurt
1 szál kakkukkfű levelei
Aprított oregánó
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál fokhagyma granulátum
Kevés só

Elkészítése:

A meghámozott patisszont, tökgyalun lereszeljük a vöröshagymával, fokhagymával együtt, besózzuk, hagyjuk állni kb 10 percet, amíg levet ereszt. Kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojást, zsemlemorzsát, szezámmagot, a felaprított petrezselymet. Borssal ízesítjük.

Diónyi fasírtgolyókat formázunk belőle, kicsit meglapítjuk, majd zsemlemorzsában megforgatjuk.

Bő olajban aranybarnára sütjük.

A mártogatóshoz a natúr joghurtba belekeverjük a felaprított zöldfűszereket, és a többi hozzávalót, hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése