2013. október 7., hétfő

Vadas

Mint ahogyan egy csomó minden mást, ezt sem úgy készítjük mi, ahogy általában mindenki más...én úgy szeretem, ha pikáns, savanykás ízű...a karamellizált cukros verzió nem tartozik a kedvenceim közé...nem azért, mert az nem finom, csupán így szoktam meg...

Nem utolsó szempont az sem, hogy töredéke idő alatt elkészül ebben a formában...:-) 

Hozzávalók:

50 dkg marha comb szeletelve
5 sárgarépa
2 petrezselyem gyökér
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 doboz tejföl
3 babérlevél
Só, bors ízlés szerint
2-3 ek mustár/ízlés szerint lehet több-kevesebb/
Olaj
4 ek liszt

Elkészítése:


A hús szeleteket besózzuk, borsozzuk, mustárral bekenjük.Amíg áll a pácban, a répákat,hagymákat megpucoljuk, tökgyalun lereszeljük, majd kevés olajon megdinszteljük. Felöntjük kb egy liternyi vízzel, beletesszük a hús szeleteket.

Addig főzzük, ameddig megpuhul a hús...ha már jó omlós, elkészítjük a rántást. Kb fél dl olajat felforrósítunk, belekeverjük a lisztet, és beleöntjük a zöldséges húsba.

A végén tejföllel, borssal, mustárral ízesítjük, hogy kellemesen savanykás pikáns íze legyen...:-)

Zsemlegombóccal tálaljuk...elkészítéséről korábban ITT írtam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése