2013. november 21., csütörtök

Töltött zsemle

Hetek óta készülök rá, hogy ezt készítem ebédre, de valahogy mindig volt más helyette...ma azonban ötlet híján úgy gondoltam itt a remek alkalom...:-) 

Általában túróval töltött édes változatban találkozom ezzel, én vegyesen szoktam, de mivel mindenki erre ugrik rá nálunk, az édes-túrós pedig megmarad, így ezúttal csak ezt sütöttem...:-) 

Hozzávalók:

8 db zsemle
70 dkg csiperke gomba
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 ek őrölt paprika
2 púpos ek tejföl
1 csapott ek liszt
25 dkg füstölt párizsi ( elhagyható)
25 dkg reszelt sajt
Só,bors ízlés szerint

Elkészítése:

A vöröshagymát kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Beletesszük a megtisztított, felszeletelt gombát, takaréklángon addig pároljuk, amíg levet ereszt. Megszórjuk piros paprikával. Puhára főzzük.

A tejfölből, lisztből habarást készítünk, belekeverjük, ezután hozzáadjuk a kockára vágott párizsit. Sóval, borssal ízesítjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a félbevágott zsemléket, kivesszük a belsejét, apró darabokra csípkedjük, és hozzákeverjük a gombához.  Ezzel a töltelékkel töltjük vissza a zsemléket.

Reszelt sajtot szórunk rá, majd 200 fokra felmelegített sütőben kb 10 perc alatt pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése