2013. december 12., csütörtök

Frankfurti leves

Sokféle elkészítési módjával találkoztam már, van, aki lencsével készíti, van, aki fehérborral, más citromlével ízesíti, sőt, arról is hallottam, hogy valahol még a káposztát és a virslit is kihagyják belőle...amit számomra nehéz elképzelni, bár biztosan úgy is finom, de nekem a frankfurti leves virslis káposzta leves....jó sok zöldséggel...íme az én verzióm:

Hozzávalók:

1 kis fej kelkáposzta
1 krumpli
1 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 db virsli
Kevés olaj
1 babérlevél
Bors
1 tk őrölt paprika
1 tk liszt
1 púpos ek tejföl

Elkészítése:

A kockára vágott vöröshagymát, a kockára vágott krumplit, a szeletelt répákkal és a szintén szeletekre vágott káposztával kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a lisztet. Levesszük a tűzről és mehet bele az őrölt paprika is. Felöntjük kb 1,5 liter vízzel. Beledobjuk a babérlevelet és forrás után lassú tűzön puhára főzzük. Amikor megpuhult, beledobjuk a szeletekre vàgott virslit is, es addig főzzük tovább, amíg az is megpuhul. Sóval, borssal, tejföllel ízesítjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése