Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. október 1., kedd

Olivás házi sajt bazsalikommal

Végre megint sikerült elcsípni a tejes autót, miután múlt héten nem voltam elég szemfüles, és lemaradtam róla...nagyon örültem neki, mert már készültem a következő sajtgyártásra.

Ezúttal nem írom le a házi sajtgyártás folyamatát, mivel azt már egy korábbi bejegyzésemben részletesen megtettem, ITT megtalálható, azok kedvéért, akik korábban nem olvasták...:-)  Tulajdonképpen ugyanígy készítettem el most is, csak az ízesítése volt más.

A korábbi fokhagymás helyett ezúttal 5 szem fekete olivát és 4 levél felaprított bazsalikomot használtam ízesítőnek...fantasztikus lett!! A mediterrán ízek kedvelőinek kihagyhatatlan...kötelező kipróbálni!:-) 


2013. szeptember 29., vasárnap

Kárpáti csirkemell

Kislányom egyik nagy kedvence ez mostanában...nem tudok belőle eleget főzni.Persze az is igaz, hogy túl sokat sem merek, hiszen gombás étel, úgyhogy nem lehet sokáig tárolni...mondjuk nem az a fajta kaja ez sem, amit nagyon tárolni kéne...:-)

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
25 dkg gomba
1 kis fej hagyma
Kevés olaj
2 púpos ek liszt
1 csokor friss kapor
5 dl víz
1 kis doboz tejföl fele
1 tk ecet
Só, bors, vegeta ízlés szerint

Elkészítése:

A felkockázott csirkemellet vegetával ízesítjük, majd kevés forró olajban hirtelen megsütjük. Ha megsült borsot szórunk rá.

A kockára vágott hagymát és a szeletelt gombát kevés olajon megpároljuk, amikor levet engedett, belekeverjük a lisztet, rászórjuk az aprított kapor felét, és apránként, folyamatos kevergetés mellett felöntjük vízzel. Forrás után, pár percig főzzük, aztán hozzáadjuk a tejfölt, majd az ecetet.

Végül ráöntjük a húsra, jól összekeverjük. Rizzsel tálaljuk.


2013. szeptember 27., péntek

Paprikás krumpli

Nem hinném, hogy van olyan magyar ember, aki ne ismerné, és nem evett volna paprikás krumplit...:-) Villámgyorsan, egyszerűen elkészíthető, nagyon kedvelt igazi magyar étel...Igaz ugyan, hogy ezt is, mint minden mást számtalan féleképpen el lehet készíteni, mi a kevésbé zsíros variációt szeretjük...:-) 

Az igazi jó paprikás krumpli titka véleményem szerint a megfelelő mennyiségű hagymán, amitől jó sűrű szaftja lesz, valamint a füstölt kolbász karikákon múlik. Nekünk most épp nincs itthon füstölt kolbász, így lecsókolbásszal helyettesítem, de füstölt virslivel is pótolható...ámde ezekkel közel sem olyan finom...

Hozzávalók:

6-8 szem krumpli
2 nagy fej vöröshagyma
2 ek őrölt piros paprika
1 szál füstölt kolbász/lecsókolbásszal, virslivel helyettesíthető
Olaj
Só, vegeta ízlés szerint

Elkészítése:

A kockára vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, levesszük a tűzről, és belekeverjük az őrölt paprikát, felöntjük kevés vízzel, majd mehet vissza a tűzre. Kicsit besűrűsítjük, és beletesszük a hasábra vágott krumplit. Annyi vizet adunk hozzá, hogy épp csak ellepje a krumplit.

Közepes lángon addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Ekkor beledobjuk a karikára vágott kolbászt. Nagyobb lángra kapcsoljuk, és pár perc után levehető a tűzről.