Egy nagyon egyszerű sülttel készültem ma...az összetétele gyakorlatilag a fasírozottéval azonos, a különbség abból adódik, hogy hasáb formában sütjük a belsejében főtt tojással...illetve egy kis sajttal...:-)
Mindamellett, hogy nagyon finom, a szépsége abban is rejlik, hogy hidegen-melegen egyaránt tálalható, sőt két kenyér közé szendvicsként is kiváló.
Hozzávalók:
50 dkg darálthús sertés lapockából
1 kis fej vöröshagyma apró kockára vágva
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
só, bors ízlés szerint
1 tk őrölt piros paprika
1 csokor friss petrezselyem aprítva
10 dkg száraz kenyér beáztatva
3 főtt tojás
5 dkg reszelt sajt (elhagyható)
3 főtt tojás
5 dkg reszelt sajt (elhagyható)
Elkészítése:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, hőálló jénaiban kilapítjuk, a közepére hosszában sorakoztatjuk a tojásokat, rászórjuk a reszelt sajtot, majd a husi széleivel befedjük.
Meglocsoljuk kevés olajjal, alufóliával lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb fél órát sütjük fólia alatt, majd azt levéve róla pirosra sütjük.
Tetszés szerint rizzsel, krumplival tálaljuk.




