A választásom egy csomag csirkecombra esett, és el kezdett körvonalazódni bennem a mai menü egyik fele...most már csak az volt a kérdés, hogy mi legyen hozzá a köret? Krumpli, vagy rizs? Mivel elég meleg van ma is, inkább a rizs mellett voksoltam.
Alapjáratban nem vagyok nagy rizs-evő, mert tùl száraz nekem, viszont ha zölséges változatban készítem el, ùgy kimondottan ízlik...
Összeállt hát a kép:
Fűszeres sült csirkecombok
Hozzávalók:
5db csirke felsőcomb
1 marék friss kakukkfű
1 szál friss rozmaring
1 paradicsom
1 kis fej hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
Só
Bors
Olaj
Elkészítése:
A csirkecombokról leszedjük a bőrét, hosszába felvágjuk a húst a csont mentén,majd szétnyitjuk,hogy jól át tudjon sülni.
A kakukkfű leveleit rászórjuk a husikra, besózzuk, majd beletesszük őket egy teflon serpenyőbe. Rávágjuk karikára a hagymát, fokhagymát és a paradicsomot. A szál rozmaringot a tetejére tesszük. Meglocsoljuk egy kevés olajjal. Ráteszünk egy fedőt, és mehet pár órára a hűtőbe.
Amíg ő ott aggódik, elkészítjük a zöldséges rizst.
Hozzávalók:
1 kis fej hagyma
1 db Tv paprika
1 db petrezselyem gyökér
1 db sárgarépa
1 db babérlevél
A csokor zeller zöldje
Kevés fokhagyma granulátum
1 pohár( 2 dl ) rizs
Kevés olaj
Só
Elkészítése:
A hagymát,paprikát kockára, a répát és a petrezselymet nagyon vékony karikára vágjuk, megsózzuk,majd kevés olajon megpároljuk. Beletesszük a rizst, és tovább pároljuk kb 2 percig. Felöntjük 2-szer 2 dl vízzel. Figyelni kell az arányokra, mert ha kevesebb vizet adunk hozzá, nem lesz puha a rizs. Beledobjuk a babért és az összevágott zeller zöldjét.
Nagyon fontos, hogy innentől kezdve nem szabad megkeverni, mert leég!!!!! Ha elfőtte a levét, fedővel letakarjuk, és aggódni hagyjuk.
A köret elkészült...:-)
Kezdhetjük sütni a húst. Sütés előtt ráöntünk 1 dl vizet,majd gáztűzhelyen alacsony lángon puhára sütjük.
Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra.
Ha megpuhult a husi, áttesszük egy jénaiba, és a sütőben pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése