Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. július 6., szombat

Villámgyors babfőzelék

Nagy kedvencek közé tartozik nálunk a bableves, amit ipari mennyiségben szoktunk elkészíteni. Ha előfordul olyan eset, hogy maradna, azt éthordóba tesszük, és megy a fagyra...

Ez az alapanyaga a mai babfőzelèkünknek is...amit először felforralunk, majd elkészítjük a rántást:

Kevéske olajat felhevítünk,belekeverünk egy csapott evőkanál lisztet, és egy mokkáskanálnyi őrölt pirospaprikát. A forrásban lévő bablevesünkbe keverjük, főzzük még pár percig, és máris kész a főzelék...:-)

Ez a rántás egy éthordónyi mennyiségű leveshez elég.

Azokon a napokon, amikor végképp nincs időnk főzőcskézni, jól tud jönni, ha van a fagyasztóban efféle "vésztartalék"...:-)


Nincsenek megjegyzések: