Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. július 12., péntek

Zöldségleves házi húsgombóccal

Vettem csontos csirkemellet, és a csontjából szoktam készíteni ezt a levest....Nagyon gyakran ez nálunk az előétel, majdhogynem jobban szeretjük, mint a húslevest.

Hozzávalók:

4 db csirkemell csont
3 db sárgarépa karikára vágva
1 db petrezselyem gyökér karikára vágva
1 kis fej hagyma kockára vágva
4 gerezd fokhagyma
1 kis darab zeller gumó
1 kis darab karalábé
1 marék zöldborsó
kevés olaj

15-20 szem egész bors

gombóchoz:

húsdarabkák,amiket még le lehet szedni a húsról
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem zöldje

bors
1 tojás
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál búzadara
2-3 evőkanál liszt (amennyit felvesz)

Elkészítése:

A zöldségeket és a csontot megsózzuk, kevés olajon megpároljuk, majd felengedjük vízzel. Ha felforrt lehaboljuk, takarék lángon főzzük 2 órán keresztül.

Közben elkészítjük a gombócnak valót: a húst, és a hagymákat aprítógéppel felaprítjuk együtt, majd belekeverjük a többi hozzávalót, úgy, hogy összeálljon. Hűtőben pihentetjük, amíg elkészül a levesünk.

2 óra elteltével belekanalazzuk kiskanállal a gombócokat, amikor feljöttek a tetejére a galuskák, pár percig főzzük még együtt és már el is készült.


Nincsenek megjegyzések: