Vettem csontos csirkemellet, és a csontjából szoktam készíteni ezt a levest....Nagyon gyakran ez nálunk az előétel, majdhogynem jobban szeretjük, mint a húslevest.
4 db csirkemell csont
3 db sárgarépa karikára vágva
1 db petrezselyem gyökér karikára vágva
1 kis fej hagyma kockára vágva
4 gerezd fokhagyma
1 kis darab zeller gumó
1 kis darab karalábé
1 marék zöldborsó
kevés olaj
só
15-20 szem egész bors
gombóchoz:
húsdarabkák,amiket még le lehet szedni a húsról
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem zöldje
só
bors
1 tojás
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál búzadara
2-3 evőkanál liszt (amennyit felvesz)
Elkészítése:
A zöldségeket és a csontot megsózzuk, kevés olajon megpároljuk, majd felengedjük vízzel. Ha felforrt lehaboljuk, takarék lángon főzzük 2 órán keresztül.
Közben elkészítjük a gombócnak valót: a húst, és a hagymákat aprítógéppel felaprítjuk együtt, majd belekeverjük a többi hozzávalót, úgy, hogy összeálljon. Hűtőben pihentetjük, amíg elkészül a levesünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése