Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. november 3., vasárnap

Hercegnő burgonya

Egy ideje kacérkodom a gondolattal, hogy megpróbálkozom ezzel, de valahogy sosem jutottam el a kivitelezésig...ezidáig...:-)

Be kell vallanom, azt hittem könnyebb lesz ez a habzsákos nyomkodósdi, de valószínűleg az lehetett a probléma, hogy még nem jöttem rá a megfelelő technikára...sebaj, majd legközelebb...:-)

Hozzávalók:

50 dkg krumpli
5 dkg margarin
2 tojás sárgája
Szerecsendió
70 ml tej (szükség esetén)

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a vajat, krumplinyomóval pépesítjük. Hagyjuk kihűlni.

Belekeverjük a tojás sárgáját, szerecsendióval ízesítjük, ha nem elég lágy tegyünk bele tejet...nekem 70 ml kellett hozzá... habzsákba tesszük. Sütőpapírral bélelt tepsibe kupacokat nyomunk belőle.

220 fokra előmelegített sütőben kb fél óra alatt aranybarnára sütjük.




Nincsenek megjegyzések: