Igaz ugyan, hogy libát illene enni Márton napján, de nálunk ezúttal kacsa sült...egészen pontosan kacsaszárny.
Azt mondják, aki ezen a napon nem eszik libát, egész évben éhezni fog...remélem a kacsa is megteszi, különben szép év elé nézünk...:-D
Egy kg kacsaszárnyból készült, és igazság szerint nem is kell hozzá más, leszámítva a párolt lila káposztát és a pörcös krumplit...de ez a bejegyzés most tulajdonképpen a kacsáról szól...
Szóval előző este jól megtisztítjuk a husit, majd besózzuk. Másnap kb 2 dl vizet öntünk alá egy lábosban, és fedő alatt takaréklángon puhára pároljuk.
Amikor megpuhult, tepsibe tesszük, és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.. Akkor az igazi, ha jó omlós és ragadós...:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése