Nem egyszerű dolog jól elkészíteni ezt az ételt...igazából a máj főzésénél két dologra kell nagyon odafigyelni, pontosabban két dolgot nem szabad: főzés közben sózni és sokáig főzni...mert bizony ebben az esetben elkerülhetetlenül megkeményedik. Ha viszont ezeket a szabályokat betartjuk, csodás főételt készíthetünk.:-)
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Kevés olaj
4 tk őrölt piros paprika
Só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, levesszük a tűzről és belekeverjük az őrölt paprikát. Felöntjük egy kevés vízzel, majd mehet bele a máj és a fokhagyma.
Figyeljünk rá, gyorsan megfő...a végén ízesítjük sóval, borssal.
Általában tört-, vagy hasábkrumplival szokták tálalni, én azonban nem követem ezt a hagyományt, nálam a tarhonya a nyerő köret hozzá...:-)
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Kevés olaj
4 tk őrölt piros paprika
Só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, levesszük a tűzről és belekeverjük az őrölt paprikát. Felöntjük egy kevés vízzel, majd mehet bele a máj és a fokhagyma.
Figyeljünk rá, gyorsan megfő...a végén ízesítjük sóval, borssal.
Általában tört-, vagy hasábkrumplival szokták tálalni, én azonban nem követem ezt a hagyományt, nálam a tarhonya a nyerő köret hozzá...:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése