Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. november 14., csütörtök

Töltött káposzta

Azt hiszem nem szükséges hosszan ecsetelnem ennek a fogásnak a szépségét, önmagáért beszél....imádom.:-)

Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta (én a vecsésit szeretem)
2 fej vöröshagyma
3 ek őrölt pirospaprika
2-3 szelet füstölt szalonna
1 l víz
3 babérlevél
10-20 szem egész bors
Kevés olaj

A gombóchoz:

50 dkg darálthűs sertés lapockából
Fél fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl főtt rizs
1 tojás
1 tk őrölt paprika
Bors ízlés szerint

Elkészítése:

A felkockázott vöröshagymát és a szalonna szeleteket kevés olajon megpirítjuk, a tűzről levéve megszórjuk őrölt paprikával, ráöntjük a vizet. A káposztát àtmossuk, kinyomkodjuk, majd a pörköltalapba keverjük. Hozzáadjuk a babért, borsot, sózzuk, puhára főzzük. Szükség szerint pótoljuk az időközben elfőtt vizet.

Amíg puhul, elkészítjük a gombócnak valót. Belekeverjük a húsba a tojást, sót, borsot, kockára vágott vöröshagymát, fokhagymát, őrölt paprikát. Megfőzzük a rizst, a húshoz keverjük.

Gombócokat formázunk belőle és a megpuhult káposztára tesszük őket. Fedő alatt takaréklángon időnként megrázogatva addig főzzük, amíg megpuhul a hús.


Nincsenek megjegyzések: