Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. november 1., péntek

Töltött buci

A héten kaptam kóstolóba egy szelet valami hasonló töltött csodát, és elhatároztam, hogy ilyet én is készítek...:-)  ami azonos, az a tészta, a tölteléket magam találtam ki ismét olyan módon, hogy felcsaptam a hűtőt, ês amit találtam, abból valami sűrűbb ragu szerű tölteléket kreáltam, lényegében bármivel tölthető, így ha gyakrabban készítjük más-más töltelékkel, mindig valami új ízélmény...:-) 

Az enyém most így sikerült:



Hozzávalók:

A tésztához:

40 dkg liszt
1 ek só
2,5 dl tej
Csipet cukor
2,5 dkg élesztő
50 ml étolaj

A töltelékhez:

15 dkg csirkemell
2 újhagyma
2-2 gerezd fokhagyma
1 kápia paprika
50 dkg gomba
80 g zsírszalonna
90 g füstölt sonka
1 csokor petrezselyem zöldje
1 tk őrölt paprika
3 dl tejföl
1 tojás10 dkg reszelt sajt
Bors
Vegeta
Fokhagyma granulátum

A tetejére:

Tejföl
Reszelt sajt
Lenmag
Szezám mag


Elkészítése:

Először a töltelék hozzávalóit készítjük elő...apró kockákra vágjuk a csirkemellet,  vegetával ízesítjük, felkockázzuk a szalonnát, sonkát, kápia paprikát. Karikára vágjuk a hagymát, szeleteljük a gombát.

Ha ez megvan, bedagasztjuk a tésztát. Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót összekeverjük, majd ráöntjük az élesztős tejet...bedagasztjuk. Lágy, de könnyen kezelhető tésztát kapunk. Amíg duplájára kel, elkészítjük a tölteléket.

A zsírszalonna zsírját kisütjük, majd a pörcöt kivesszük, és beletesszük a hagymát, fokhagymát, kápia paprikát. Megpároljuk. Hozzáadjuk a csirkemellet, és a sonkát. Fehéredésig pároljuk, majd mehet bele a gomba. 

Puhára főzzük, parikát szórunk bele, majd 2 púpos evőkanál tejfölt adunk hozzá, végül belekeverjük a tojást és a felaprított petrezselymet. Sőval borssal ízesítjük.

A megkelt tésztát két gombócra osztjuk. Vékonyra sodorjuk. Összekeverünk két kanál tejfölt 2gerezd fokhagymával, sóval, borssal fokhagyma granulátummal, és a kisodort tésztára kenjük a felét. A tészta egyik felébe belekanalazzuk a töltelék felét, megszórjuk reszelt sajttal, ráhajtjuk a tészta másik felét. Szélét jól lenyomkodjuk. A másikat is ugyanígy készítjük el.




Tetejére tejfölt kenünk, reszelt sajtot, len-, és szezám magot szórunk. 180 fokos sütőben kb 45 perc alatt aranybarnára sütjük.


Háromszögekre vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: